Onze certificeringen

NBBU Gecertificeerd

De NBBU is een koepelorganisatie met meer dan 1000 leden op het gebied van uitzenden, payrolling, detachering, bemiddeling en werving & selectie. De NBBU ziet erop toe dat zijn leden betrouwbare, professioneel opererende ondernemingen zijn die de wet- en regelgeving, hoe complex ook, in acht nemen. De NBBU is een actieve vereniging die haar leden met raad en daad terzijde staat, zodat deze zich naar hun opdrachtgevers toe als solide uitzendbureau kunnen opstellen. Als NBBU-Uitzendbureau zijn de algemene voorwaarden van de NBBU van toepassing op onze dienstverlening.

Als NBBU-uitzendbureau staan wij 100% in voor de kwaliteit, flexibiliteit en de betrouwbaarheid van haar uitzendkrachten en hanteren wij de NBBU-cao voor uitzendkrachten.

Zo houdt de NBBU cao-controles om te zorgen dat de NBBU-cao's voor Uitzendkrachten op een correcte manier worden gehanteerd. NBBU-leden moeten beschikken over het SNA-Keurmerk. Deze certificering is een waarborg dat de bij de NBBU aangesloten bureaus voldoen aan de wet- en regelgeving, voortvloeiend uit het ter beschikking stellen van flexkrachten. De intercedenten van NBBU-uitzendbureaus zijn goed opgeleid en kunnen uitzendkrachten volledig informeren over bijvoorbeeld de cao-bepalingen. En dan is er het SNF-keurmerk (normering flexwonen). Leden die huisvesting bieden aan arbeidsmigranten dienen ook dit keurmerk te behalen. Kortom, flexorganisaties worden niet zómaar lid bij de NBBU.

 

Waarom een keurmerk zzp-bemiddeling?

 

In de markt bestaat onduidelijkheid over de rol van de zzp-intermediair, soms met misverstanden tot gevolg. De NBBU vindt het belangrijk die onduidelijkheid weg te nemen. Bovendien bleek dat zzp-intermediairs behoefte hebben aan een keurmerk om zich positief te kunnen onderscheiden van andere dienstverleners. Dit keurmerk bestond nog niet. Opdrachtgevers en zzp'ers weten dat ze dan kiezen voor bemiddelaars die hun dienstverlening goed hebben ingeregeld en ook bereid zijn daarover transparantie te bieden.

 

Welke dienstverlening valt onder het keurmerk?

 

De certificering ziet toe op de dienstverlening 'bemiddeling zzp'. De onderneming die uitsluitend in zzp'ers bemiddelt, kan zich laten certificeren, evenals 'mengbedrijven'. Dit zijn ondernemingen waarbij zzp-bemiddeling onderdeel is van de bedrijfsactiviteiten. De certificering geldt dan uitsluitend voor dat specifieke deel. Als het mengbedrijf SNA-gecertificeerd is, wordt hier rekening mee gehouden bij de beoordeling van een aantal overlappende normen.

 

Wat is de inhoud van de certificering?

 

De dienstverlening van de bemiddelaar kan zich beperken tot het bij elkaar brengen van de zzp'er en diens opdrachtgever, maar kan ook verscheidene faciliterende en administratieve diensten omvatten. De inspecteur beoordeelt, afhankelijk van de geboden dienstverlening, welke normen van toepassing zijn. De normen bestaan uit twee delen. Het eerste deel betreft het op orde hebben van de eigen (financiële) administratie volgens wet- en regelgeving. Het tweede deel betreft de dienstverlening. Ter illustratie noemen we hieronder een aantal normen die daarvan onderdeel kunnen zijn:

  • Gebruik van een beoordeelde overeenkomst tot bemiddeling;
  • Voldoen aan de afgesproken betalingstermijn jegens de zelfstandige;
  • Relevante ondernemersrisico’s blijven daadwerkelijk bij de zelfstandige liggen;
  • Facturatie op naam en voor rekening van de zelfstandige;
  • Procedures voor het aanleggen en onderhouden van het dossier van de zelfstandige;
  • Transparantie naar de opdrachtgever over de dienstverlening.